2108
post-template-default,single,single-post,postid-2108,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-|-shared-by-vestathemes.com-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2391

Alevli Laminasyon Nedir?

 

     Alevli laminasyon halı, kilim, döşeme gibi yerlerde kullanılan süngeri kumaş ile yapıştırmak için çok etkili bir yöntemdir. Diğer laminasyon alternatiflerine göre düşük maliyetli ve çevre dostu bir seçenek olarak alev laminasyon ön plana çıkmaktadır. Alev laminasyon işlemi, süngerin açık bir alev üzerinden geçirilmesi ile gerçekleşir. Bu da sünger yüzeyinde ince, yapışkan bir erimiş polimer tabakası oluşturur. İkincil malzeme (baskılı kumaş gibi) kontrollü gerilim ve basınç altında yapışkan yüzeyle hızlı bir şekilde temas ettirildiğinde sünger ve kaplama malzemesi arasında güçlü bir bağ oluşur.

 

Alev laminasyonunun temel avantajlarından biri, yapıştırıcıya ihtiyaç duyulmamasıdır. Bu yöntem maliyet tasarrufuna ek olarak, bu malzemelerin geri dönüşümünün daha kolay olmasını sağlamaktadır. Bazı kompozitler için, çok ince bir sünger tabakası, iki malzeme arasında bir bağlayıcı madde olarak kullanılabilir.  Çoğunlukla açık hücreli poliüretan süngerlerle (hem polyester hem de polieter esaslı) birlikte kullanılan alevli laminasyon, halı, kilim gibi ev tekstil ürünleri, koltuk döşemelerinde, otomotiv döşemeleri gibi çok sayıda uygulama alanı bulmaktadır.

 

Tesisimizde, 200 cm uzunluğuna kadar süngeri rulodan ruloya yapıştırabilen dört alevli laminasyon makinesi mevcuttur.Tek taraflı kaplamanın yanı sıra çift taraflı laminasyon yapılabilmesi de mümkündür. Alev laminasyonunun ürününüz için en iyi seçenek olup olmadığını hakkında fikir almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Yorum Yok

Yorum gönderebilirsiniz