1210
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1210,eltd-core-1.1.3,borderland-|-shared-by-vestathemes.com-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2391

ALEV & LAMİNASYON

UYGULAMALARI

Laminasyon işlemi bir katmanın farklı bir yüzeye kaplanması temeline dayanmaktadır bu nedenle birçok sektörde farklı tekniklerde kullanılmaktadır. Ancak ev tekstili, otomotiv, medikal ve hazır giyim laminasyon sektöründe genel olarak kumaş ve suni deri mamülleri tercih edilir.

 

Alevli tekstil laminasyonunda iki farklı kumaşın sünger ile yapıştırılmasının yanı sıra kumaşın bir yüzüne sünger kaplanıp flok gibi farklı uygulamalara hazır edilebilmektedir. Firmamızın da hizmet verdiği başlıca laminasyon çeşitleri yöntemleri hakkında bilgiye sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

ALEVLİ LAMİNASYON PROSESİ

Alev laminasyon işlemi basınçlı çıplak alevin sünger yüzeyine temas ederek süngeri eritmesi ve böylece kaplanacağı katmana yapışmasından ibarettir. Laminasyon işlemi yapılacak kumaş laminasyon esnasında alev ile temas etmemektedir.

ALEVLİ LAMİNASYON SÜNGERİ

Alev laminasyon esnasında kullanılan laminasyon süngeri, günlük kullanılan sünger çeşitlerinden farklıdır. Ortaya çıkacak teknik tekstil ürünü için sünger seçimi genellikle numune üzerinden yapılmaktadır. Bu nedenle sünger seçimini yapacak kişinin laminasyon dışında laminasyonluk sünger konusunda da tecrübeli olmalıdır.

KUMAŞ LAMİNASYON İŞLEMLERİ

   Günümüzde sağlıklı giyim ürünlerinin gelişmesi ile kumaş laminasyonuna olan ihtiyaç giderek artmıştır. Teknik tekstil ürünleri imal edebilmek için birçok yöntem ortaya çıkmıştır. Azalan kaynaklar ve maliyetler nedeni ile kumaş gramajları giderek düşmüştür bu nedenle kumaşa hacim ve kütle kazandırmanın farklı yöntemlerine başvurulmuştur.

İki farklı tekstil ürünün yapıştırılması ile yeni bir kumaş türü elde etmenin farklı yolları vardır. Yapıştırmanın temelinde iki katmanı birbirine bağlayıcı madde bulunmaktadır bu nedenle laminasyon yöntemi yapıştırıcı cinsine göre adlandırılır. Ayrıca bazı laminasyon türleri kendi içinde de farklı sınıflara ayrılır.

  Alev laminasyon işlem esnasında ve sonrasında kimyasal barındırmaması nedeni ile diğer kumaş laminasyon yöntemleri arasında en sağlıklı olan prosestir.
ALEVLİ KUMAŞ LAMİNASYONU

  Diğer laminasyon yöntemlerine göre kumaş laminasyonunda sünger kullanmak büyük avantaj sağlamaktadır. Asıl amaç iki farklı tekstil ürününü yapıştırmak veya yüzeyi sünger ile kaplamaktır. Tutkal laminasyon gibi yöntemler ile de sünger yapıştırılabilir fakat burada alev laminasyonun aksine yapıştırıcı kullanılmaktadır. Bu nedenle kimyasal kalıntı riski olmaması için alev laminasyon birinci tercih olmalıdır.

 Kumaş laminasyonunda alev ile sünger yapıştırma tekniği kumaşa hacim ve yumuşak tuşe kazandırmanın yanı sıra sadece yapıştırma işlemi için de kullanılabilmektedir. Bu işlemde en ince sünger tamamen eritilerek sünger katmanı tamamen yakılıp yapışma sağlanmaktadır.

Yıkama muakavemeti bakımından seçilebilecek en uygun yapıştırma yöntemlerinden biri alevli laminasyondur. Yıkama sonrası eski formunu alması yaklaşık 6 saat gibi bir zaman almaktadır.

ALEVLİ TEKSTİL LAMİNASYON 

Alevli tekstil laminasyon bu proses için özel olarak üretilmiş ısı karşısında dayanıklı sünger ile yapılmaktadır. Alev laminasyon süngeri ısı karşısında eriyik forma geçerek kumaş gözeneklerini doldurur. Böylece gözenekler arsında soğuyup katılaşan sünger yapışmayı sağlamış olur.

 

Farklı laminasyon yöntemleri ile yapıştırılan süngerde ayrılma, kabarma gözlemlenebilmektedir. Alev tekstil laminasyonunda verimli makine tüm sünger yüzeyine eşit miktarda ısı aktarmalıdır.

 

TEKSTİL LAMİNASYON PROSESİ

  Laminasyon iki katmanın birbirine yapıştırılması veya bir katmanın bir yüzeye kaplanmasıdır. Tekstil laminasyon yöntemleri uygulama biçimine veya kullanılan yapıştırma materyali cinsine göre adlandırılmaktadır.

 

Teknik tekstil ürünleri içerisinde uygulama bakımından en hassas yöntemlerden biri de tekstil laminasyondur. Bu nedenle kullanılan sünger ve makine kadar uygulamayı yapacak personelin yetkinliği kaliteyi belirlemektedir.

 

KAYMAZ TABANLI HALI

Dijital baskılı kaymaz taban halı laminasyonunda kullanılan sünger kalınlıkları genellikle 4 mm olmakla beraber, üretici ihtiyaç ve maliyet kriterlerine göre kalınlık artış gösterebilmektedir. 22 dansite polyester sünger bu ürünler için artık standardı oluşturmuş olsa bile fiyat avantajı sağladığında polieter süngerde kullanılabilmektedir.

ALEV LAMİNASYONLU HALILARIN YIKANMASI

Alev laminasyon her ne kadar yıkamaya karşı dirençli olsa bile polyester süngerin hidrofilite özellikleri nedeni sık yıkanması önerilmez. Ayrıca yumuşatıcılar ve çamaşır suyu gibi ağartıcılar sünger yapısına ve baskı kalitesine zarar verdiği için yıkama ve ovma esnasında kullanılmamalıdır. Leke oluşumundan hemen sonra nemli bez ile silinip 30 °C’ narin yıkamaya alınmalıdır.

SÜNGERLİ SECCADE

Günümüzde özellikle diz, ayak ağrıları çeken insanlar için özel olarak tasarlanan süngerli seccadeler alev laminasyon yöntemi ile üretilmektedir. Seccade kumaşının altına yapıştırılan sünger sayesinde özellikle secde sırasında zeminde bulunan pürüzlerden etkilenilmemekte aynı zamanda soğuk havalarda sünger laminasyonu sayesinde izolasyon sağlanmaktadır.

ÇOK AMAÇLI SECCADE

Seccadeye uygun olarak desen işlenen kumaş laminasyon yöntemi ile birkaç santim kalınlığında sünger ile kaplanır. Aynı şekilde kalın bir astar arka yüzüne yapıştırılır. Böylece ortaya çıkan kalın seccade hac vazifesi sırasında yorulup dinlenmek veya kısa süreli uyku ihtiyacı gidermek isteyen hacı adayları için minder, mat görevi görmektedir.

Yetenek & Yaratıcılık

NEDEN BİZ?

q

Emek Tekstil Laminasyon özellikle alevli laminasyon uyglamaları veya sandviç laminasyon olarakta bilinen sünger laminasyon yönteminde uzmanlaşmıştır. Bunun yanı sıra sünger imalatının verdiği tecrübe uygulama öncesinde oluşabilecek tüm aksiliklere erkenden müdahale imkanını tanımaktadır.

 

Kumaş laminasyon işlemlerinde kullanılacak süngerin seçimi büyük önem taşımaktadır ayrıca doğru sünger doğru uygulama ile tamamlanmalıdır. Bir çok firma aynı süngeri aynı kumaş laminasyon işlemini kullanmasına rağmen alevli laminasyon uygulamasında farklı sonuçlar almaktadır. Bunun temelinde alevli laminasyon uygulamasının makine ayarları gibi ortam koşullarından da etkilenmesi yatmaktadır ayrıca sünger imalatı gereği dansite farklılıkları da gözlemlenebilir.

 

Halı laminasyon işlemleri, kumaş laminasyonunun aksine daha kalın sünger kullanılmasının yanı sıra daha düşük hassasiyetlidir. Laminasyon uygulamaları içinde kaba işlem olarak adlandırılmaktadır. Buna rağmen firmamız alevli laminasyon işlemlerinin tamamında ilk numuneden son metreye kadar itina ile yürütmektedir.

ALTERNATİF SEÇENEKLER

Sünger çeşitlerinde geniş seçenek yelpazesi.

ZAMANINDA TESLİM

Yüksek imalat hacmi ile kısa termin süreçleri.

KOLAY ULAŞIM

Merkezi konum ve sürekli iletişim.